Intervju tips

Grattis! Du har precis landat en intervju för vad som kan komma att vara ett underbart jobb. Intervjuer kan dock vara väldigt stressfyllda och om du inte är förberedd innan och planerat hur du ska hantera den kan det bli väldigt svårt. Därför har jag tagit fram några av mina bästa tips för att krossa din kommande intervju!

Utjämna maktstrukturen i intervjun

Ja, du tror att du vill ha jobbet, men vad vet du om det? I en normal intervju verkar det som att anställnings chefen har all makt (på ett sätt gör de det). Men du måste förstå att detta är det bästa tillfället att förstå positionen, lära sig om kulturen och teamet och bestämma om det här är den karriär rörelse de vill göra.

Bra kandidater är verkligen intresserade av företaget och positionen och, viktigast av allt, håller de intervjuerna till en mycket hög standard. Ingenting imponerar mig mer i en intervju än när en kandidat ställer välinformerade, insiktsfulla frågor. En bra intervju är inte en inkvisition – det är en konversation. Du vill ha en frisk fram och tillbaka rytm för att bygga en konversation.

Följ dina svar med frågor

Detta har mycket med det första tipset att göra. Till exempel, när jag blir frågad vad mina största styrkor är (eller någon annan vanlig intervjufråga) kommer jag att svara kortfattat och sedan följa upp en fråga som ”Hur tycker du att dessa styrkor skulle gynna ditt team?” Detta får intervjuaren att öppna och dela insikter om det nuvarande teamet och kulturen. Det hjälper också till att bygga rapport som är mycket viktigt. Det är också viktigt att få ögonkontakt och lära sig att läsa intervjuare och deras uttryck under intervjun.

Ställ uppklarande frågor

Efter att jag är klar med en intervjufråga och fått en känsla av att jag missuppfattat frågan frågar jag uppriktigt: ”Har jag uppfattat frågan rätt eller kan du förtydliga?” Detta är imponerande för en intervjuare eftersom du stöter på som orädd och vill komma till hjärtat av saken. Det fungerar särskilt bra för förvirrande eller komplicerade frågor. Du skulle bli förvånad över antalet gånger jag har blivit frågade vaga intervjufrågor, besvarat och fått ett utseende som att jag var helt bakom flötet. Jag frågar helt enkelt ”tog det upp din fråga ordentligt?” 90% av tiden kommer intervjuaren att säga något som ”Tja, det jag verkligen letar efter är ett exempel när du …” eller något annat tydligt uttalande.

Där har du några riktigt bra tips som jag hoppas hjälper dig inför din intervju och jag önskar dig all lycka för framtiden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *