Bästa karriärtipsen för unga

Att ge sig in i karriärlivet efter så många år i skolan kan vara en väldigt ansträngande och svår anpassning. En sådan här omställning kan kännas mycket för många, därför har jag skrivit en lista med mina bästa karriärtips för dig som precis har blivit klar med skolan och nu söker ett jobb. 

Förstå vad dina svagheter är

Det första tipset jag har är att ta reda på vad dina svagheter är även om det alltid är fördelaktigt att veta vad dina styrkor är. måste du också börja försöka ta reda på vad du inte är så bra på tidigt. Detta är nödvändigt för att hjälpa dig förstå hur du kan utnyttja din kompetens bäst och vem ska du arbeta med för att komplettera färdigheterna och få de bästa resultaten möjliga för dig. 

Gjorde du ett misstag? Lär dig av det!

Det här är absolut det bästa tipset jag har för alla, även om du har hört det här en miljon gånger så är det förvånansvärt få som implementerar det. Alla gör misstag, du kommer att göra många misstag under din karriär. Det är bra att förstå det och acceptera det, det viktiga är dock att du lär dig av dom och inte gör samma misstag två gånger. Detta kanske verkar som en komplicerad uppgift, men om du kan identifiera när du gör ett misstag så kommer resten väldigt lätt. Det gäller bara att tänka innan du gör något, ett bra tips om du känner att du gör många misstag men inte vet hur du ska minimera det är att ta lite extra tid med dina beslut och verkligen tänka igenom dom. Även om det kan vara väldigt fördelaktigt ibland så rekommenderar jag att du inte går lika mycket på känsla när du gör dina beslut då det är en väldigt fin balans som krävs för att det ska bli bra. Om du istället använder logik och tänker igenom dina handlingar kommer du snabbt att se en betydelsefull minskning av dina misstag och framförallt liknande misstag.

Fokusera på de långsiktiga vinsterna

Vem som helst kan ta ett beslut som gynnar en kortsiktig, det är oftast väldigt lätt att se framför sig. Vad jag däremot vill rekommendera är att du fokuserar mer på de långsiktiga vinsterna, detta kräver ofta lite mer av dig och tar lite tid att vänja sig till. En bra början är att ta reda på vad dina långsiktiga mål är, ofta när folk får den frågan har dom dock svårt att svara på den frågan så brukar istället fråga dom vad deras drömmar är. Detta har jag märkt brukar vara lättare att svara på, därifrån är det lättare att sedan bryta ut den drömmen till olika långsiktiga mål. När du har det klart framför dig varje dag är det lättare att veta vilka beslut du bör ta för att få så många långsiktiga vinster som möjligt. 

Detta var mina tre bästa karriärtips för unga, hoppas du lärde dig något och testar att implementerar dom i ditt eget liv. Håll utkik efter liknande blogginlägg här, kanske till och med blir en del två av den här då det finns många fler tips jag vill ta upp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *